headerimage

Referenties


September 2019
Beste Johan, (alias Butler Fons)
Dank voor de enthousiaste ‘gastvrijheid’ workshops! Vanuit alle drie de vestigingen heb ik enthousiaste reacties ontvangen en heb ik dit zelf in Haarlem ook mogen beamen. Dank hiervoor! Zoals inderdaad aangegeven zijn de studenten vrij aanwézig en is de spanningsboog soms wat kort. Gelukkig was deze workshop geschikt voor elke student van de opleiding. Nogmaals dank voor de workshop Gastvrijheid op de drie vestigingen van de Cosmo Academy: ’s Hertogenbosch, Haarlem en Heerenveen.

Met vriendelijke groet, De studentenbalie medewerkers ’s Hertogenbosch, Haarlem en Heerenveen.


13 september 2018
“Acteer- en zangtalenten Ingrid Schroder en Harry Heijblok onder vakkundige muzikale begeleiding van pianist Geert Meuffels maakten van onze tweede kwartaalbijeenkomst een feestje. Theaterbedrijf Plankenkeet onder leiding van professionele leiding van Johan Koeleman zorgden voor een uitstekende mix van ontlading en diepgang. Soms door het uit te vergroten of juist door iets heel klein te maken. Er kwam een goede dialoog tot stand waarin alles gezegd mocht worden. Mijn 2e ervaring met Plankenkeet was weer top!

Jan de Vries, directeur leer- en werkbedrijf Rijnvicus, gemeente Alphen aan den Rijn


Ons bedrijf heeft onlangs (21-9-2017) afscheid genomen van de directeur. Daarbij was butler Fons gastheer. Het was van het begin af aan een fijne, waardige bijeenkomst, wat mede kwam door de bijzondere ontvangst van alle gasten door butler Fons. Iedereen komt blij en verrast binnen. De sfeer was daardoor direct fijn en ontspannen. Daarnaast was het voor ons heel erg fijn om de regie uit handen te kunnen geven in de wetenschap dat Fons het allemaal goed oppakt. Hij heeft zijn ogen en oren goed open en heeft een heel goed gevoel voor sfeer, timing en wat past bij de gelegenheid. Dank daarvoor!

Marjon de Grave, adviseur / opleider
Adviesbureau ATIM, Bedrijvenpark Berg & Bosch


‘Tijdens een teamdag ‘De Nieuwe Werkelijkheid’ hebben wij onze medewerkers meegenomen in toekomstige dienstverlening van UWV Werkbedrijf. Tevens hebben we een start gemaakt om te kijken wat deze dienstverlening voor elke medewerker betekent.

Theaterbedrijf Plankenkeet heeft ons op een ludieke en luchtige wijze een spiegel voorgehouden met scenes ‘Uit het leven gegrepen’. Of beter gezegd: ‘Uit het UWV leven gegrepen’. Hierdoor waren we in staat om elkaars dilemma’s en gevoelens beter te begrijpen. Dit heeft ons meer samen gebracht in de uitvoer van onze opdracht. Dank voor de middag, het was fantastisch. Vele positieve reacties gehad.

Inge Wester
Manager werkzoekendendienstverlening
UWV WERKBEDRIJF Noordoost-Brabant


Op 6 juli 2017 vond de ambtseed plaats voor medewerkers van de Gemeente Arnhem in de Schepenzaal van het Duivelshuis. Plankenkeet heeft een prachtig ochtend voor ons verzorgd. Het thema integriteit stond die dag centraal.

Er werd op een luchtige manier betekenis gegeven aan het containerbegrip door o.a. een quiz, rollenspel en geweldige muzikale vertaling van alles wat al gepasseerd was.

Onze medewerkers hebben veel plezier beleefd en wij als organisatie zijn super blij met de bewustwording die op gang is gezet.

Onze verwachtingen waren tijdens de voorbereiding al hoog gespannen, maar de werkelijkheid was nog beter. Alleen maar positieve reacties!
Daarom bevelen wij Plankenkeet & Johan Koeleman van harte aan!

Hilal Celik -Sahin en Jos Houtriet
P&O Gemeente Arnhem


Mede door de inbreng van Butler Fons is ons feest op 11 maart 2017 een succes geworden.
Door zijn enthousiasme hebben al onze gasten zich kostelijk vermaakt.

Het aankondigen van de gasten was heel succesvol, zodat iedereen luid en duidelijk kon horen en zien wie er binnen kwamen.
De functie van ceremoniemeester deed Fons met verve.
Ook het spel hoedje op - hoedje af werd goed ontvangen en door iedereen gewaardeerd, ware het niet dat er veel triefelaars bij waren. Al met al een topartiest

Marcel Hendriks en Ans Sturkenboom


Johan Koeleman weet als geen ander dat rollenspelen voor professionals eng zijn. Daarom noemt hij zichzelf geen acteur, maar ‘gedragsleverancier’. Door zijn empathische en humorvolle benadering weet hij een sfeer te creëren waarin ook doorgewinterde techneuten ongemerkt zichzelf kwetsbaar durven opstellen. Dat is niet alleen zijn ervaring en vakmanschap, maar zeker ook zijn persoonlijkheid.

Johan, het was een feest om met jou samen te werken in mijn training “omgaan met lastige klanten”. Zeker ook door jouw open feedback naar mij. Mede dankzij jouw bijdrage kiest de klant er zeer waarschijnlijk voor om meerdere werknemers deze training te laten volgen. Vanzelfsprekend bel ik jou dan!

Rob Janssen Spraakmaker Soft skills trainer


ABN AMRO
juli 2015

Hoe laat je adviseurs van een bank ervaren hoe je een goed klantgesprek voert? Nodig Johan Koeleman uit die als geen ander in staat is om in de huid van de klant te kruipen! De werkwijze van Johan kenmerkt zich door een zeer goede voorbereiding, humor en bevlogenheid. Daarnaast is hij door zijn acteerprestaties in staat de juiste snaar te raken.

Kitty Gerritsen | Supervisor Advieslijn Vermogen
ABN AMRO | Advies en Service Center | Advieslijn Vermogen


Pro Persona
mei 2015

In het kader van een scholing voor incident opvang mocht ik gebruik maken van een trainingsacteur. Dit werd Johan Koeleman van Plankenkeet Ik kende hem niet maar hij was mij aangeraden. Het was vooraf direct al bijzonder prettig afstemmen met Johan over de trainingsdoelen. En tijdens de trainingen bleek Johan zeer vaardig in het scheppen van een veilig en vooral plezierig leerklimaat.

Hij leverde gedrag wat bijzonder realistisch op de praktijk aansloot en voelde precies aan wat de cursisten nodig hadden om tot een positieve leerervaring te komen.

In het samenspel met mij als cursusleider leek het alsof we elkaar al jaren kenden. Wat een prettige samenwerking Zeker voor herhaling vatbaar.

Wim Blaak,Personeelsbegeleider Pompestichting onderdeel van Pro Persona
Thieu Verhagen, personeelsmanager Pro Persona


UWV Arnhem
februari 2015

Op onze jaarlijkse Kick-Off, waarin we met onze medewerkers stilstaan bij de plannen voor het nieuwe jaar, hebben we dit jaar met name ook aandacht besteed aan het vormen van nieuwe teams en de veranderthema’s waar wij als medewerkers mee te maken krijgen.

Aangezien veranderen voor iedereen een lastige is, hebben we dit keer Plankenkeet gevraagd om ons hierin te ondersteunen. Johan en zijn collega’s hebben ons op ludieke en interactieve wijze een spiegel voorgehouden over onze wijze van samenwerken en communiceren. Op een veilige en toch prikkelende manier zijn ze in staat geweest om onze groep van 130 medewerkers op humorvolle wijze te laten kijken naar “hoe gaan we nu met elkaar om en hoe zou dat anders kunnen?”. Zowel in de voorbereiding alsook op de dag zelf zijn ze in staat geweest om goed aan te sluiten bij onze wensen. Mede door Plankenkeet was dit een zeer geslaagde dag met veel positieve reacties van alle medewerkers, dank jullie wel!

Eva Alink, Manager SMZ, UWV Arnhem


Laboratorium Ziekenhuis Bernhoven
november 2013

In november zijn er voor medewerkers van het laboratorium Bernhoven 4 bijeenkomsten geweest waarin het onderwerp “klantgerichtheid “met elkaar besproken is. In twee uur tijd is met behulp van verschillende werkvormen gekeken naar dit onderwerp. Dit heeft een top 3 opgeleverd die voor iedere medewerker geldt. De bijeenkomsten werden door Johan Koeleman begeleid. Dit deed hij met veel humor en enthousiasme. Er was voldoende variatie in de werkvormen en daardoor vloog de tijd voorbij. Een aanrader dus.
Ria Groenevelt, teamleider Hematologie Laboratorium Ziekenhuis Bernhoven


Omroep Gelderland
zomer 2013

Een zomer lang schitterde butler Fons op televisie in ons programma Zomer in Gelderland. Als jurylid had hij een bijzondere rol: iedere uitzending beoordeelde hij de deelnemers op creativiteit. Maar wel als een dienstbaar jurylid. Fons is altijd alert om een handje te helpen. Niet alleen als hij in de schijnwerpers schittert, maar ook daarbuiten. Goedgebekt en origineel, hij vermaakte ons publiek ook buiten de uitzendingen. Zijn 'serieuze' beoordelingen maakten veel los, maar ook zijn dagelijkse dansje voor een publiek van bijna 1000 mensen staat nog vers in mijn geheugen!
Simen Klok, eindredacteur Omroep Gelderland
Zie ook fotoverslag in de Gallerij


St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg
januari 2013

Hoe warm je gasten op bij binnenkomst op een nieuwjaarsreceptie? Hoe kondig je de leden van de Raad van Bestuur op een correcte en ludieke manier aan? En hoe zorg je ervoor dat gasten met elkaar in contact komen? Dan nodig je De Plankenkeet uit met Butler Fons samen met Kodak Fuji Agfa met zijn Canon D9! Zij samen voelen aan wat men prettig vindt, wanneer het beste moment daar is en op welke manier dit het beste aankomt. Zij hebben onze nieuwjaarsreceptie een hele leuke sauce gegeven waar veel positieve berichten over zijn afgegeven!
Eline Lommen MSc. Hoofd Hotelservices en Facility Services Facilitair Bedrijf St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg


Houden van Klanten

Johan Koeleman is een op en top vakman. Humor, vakmanschap en inhoudelijkheid pakt hij probleemloos tegelijk op!
Van harte aanbevolen!

Met Klanthousiaste groet, Feike Cats (september 2012)


Vrijwilligers gemeente Ubbergen in het zonnetje

26 november om 13.00 uur kwamen de vrijwilligers binnen en werden welkom geheten door Butler Fons. Ook de “foto’s in een lijstje “ die aan de lijn waren bevestigd waren een warm welkom. Het waren met recht de vrijwilligers die op deze middag de kans kregen om te vertellen waarom zij vrijwilligerswerk doen. Het hoogte punt was wel de binnen komende mw. Wolken die dansend het podium op kwam. Maar ook de manier waarop butler Fons inspeelde op de zaal en op zijn manier een diepte-interview afnam met de leden van het comité was gewoon geweldig. En met tranen in de ogen zongen we samen ter afsluiting het lied van de vrijwilliger. Voor ons als comité was het een fijne afsluiting van 9 á 10 jaar werken. Dit jaar mochten we ook zelf genieten, omdat Plankenkeet het programma op zo'n geweldige manier heeft ingevuld. Plankenkeet daarvoor hartelijk bedankt.
Leny Rikken-Verriet (lid van het comité Vrijwilliger van het Jaar)
Leidy van der Aalst Wolken (wethouder Gemeente Ubbergen)


Diagnostisch Centrum Bernhoven
(februari 2013)

Plankenkeet heeft voor het Diagnostisch Centrum Bernhoven de workshop “met de klant aan tafel” verzorgd. Jaarlijks wordt aandacht besteed aan het onderwerp “klantgerichtheid”. Dit jaar is gekozen om dit samen met “butler Fons” te doen. Vanuit gastvrijheid in een restaurant bespreken wat dit betekent voor de klant van de verschillende teams. Butler Fons ontving de medewerkers gastvrij met een kleine attentie en vervolgens werd op een ludieke maar deskundige manier de workshop voor ongeveer 21 medewerkers uitgevoerd. Naast lachen staan alle neuzen van onze medewerkers weer dezelfde kant op en is het onderwerp “klantgerichtheid” weer opgefrist. Een workshop die voor herhaling vatbaar is.
Erna Verstraten, manager Diagnostisch Centrum Bernhoven Brigitte Marschalk, opleidingsadviseur team Leren en Mobiliteit


Mede

Voor de derde maal hebben wij de Plankenkeet ingehuurd als luchtig element in trainingen. Tweemaal hebben we Butler Fons zien langskomen, 1 maal het nieuwe fenomeen Tante Hannie. Beide keren geeft het grote hilariteit bij de deelnemers, echter zonder dat de hilariteit volledig uit de hand loopt en dat is toch wel prettig om te weten als je als trainer een deel van je programma uit handen geeft.
Johan werkt met een professioneel team die goed op elkaar zijn ingespeeld. De voorbereiding inclusief de draaiboeken geven een professioneel gevoel, hij denkt actief mee, leeft zich in de doelgroep en is een betrouwbare samenwerkingspartner waar we graag mee in zee gaan.
Manon van der Wal& Marieke Zwerver, Mede, april 2010


Zeer ernstige waarschuwing
Om de beruchte after-lunch-dip te vermijden hadden we Johan Koeleman alias Butler Fons ingepland voor 2 uurtjes direct na de lunch. Butler Fons trad op tijdens de VKGE (Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg Eindhoven e.o.) Academiedag met als thema “Gastvrijheid in de Zorg: fictie of werkelijkheid?” Zijn bijdrage onder de titel “Gastvrijheid: fictie of frictie?” was een puntgave mengeling van heel veel humor en wijze lessen voor alle deelnemers. Bijvoorbeeld over hoe goed we zijn in het etiketteren van andermans gedrag. En hoe slecht we zijn in het concreet benoemen van dat gedrag en de effecten daarvan. Een supermix van echt serieus leren en regelmatig hilarische lol.
Eén ernstige waarschuwing voor alle organisatoren van dagprogramma’s. Na Johan’s optreden als Butler Fons krijgt u niet alleen te maken met een uitgestelde after-lunch-dip maar ook nog eens met een after-butler-dip. Dwingend advies: Butler Fons always at the end of the show!
Willem Franck, FRANCKLY specialisten in Gastvrijheid en Foodservice organisatie van de VKGE Academiedag


Participatieladder

De bijdrage van Theaterbedrijf Plankenkeet was gericht op het zorgen voor een plezierige en luchtige bijeenkomst. Maar we wilden ook ons doel bereiken met deze bijeenkomst: bijdragen aan het vergroten van draagvlak voor de Participatieladder.
Dat vroeg van de medewerkers van Theaterbedrijf Plankenkeet op de eerste plaats een gedegen voorbereiding om zich het onderwerp en doel van de bijeenkomst eigen te maken.
Deze gedegen voorbereiding, in combinatie met de aankleding van de bijeenkomst en de wijze waarop de dagvoorzitter, de acteurs en de muziek inspeelden op het onderwerp in interactie met de aanwezigen hebben het succes van onze bijeenkomst bepaald.
Het was leuk, het was interactief, het was doelgericht.
Mevr. Tonnie Argante, Projectleider Participatiebudget Gemeente Zwolle


Gemeente Arnhem

Veel bezoekers (300) hebben genoten van de eerste ‘Voorzieningenmarkt’ (zie www.arnhemomarmt.nl), waarbij ze door butler Fons werden verwelkomd. Als ceremoniemeester zorgde hij voor een onderlinge kennismaking en introductie op de markt, en leidde de wethouder in. Hij werkte samen met actrice Greet Vos, die een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte act uitvoerde. Het was duidelijk dat hij en Greet zich goed hadden voorbereid en een prima beeld hadden van de groep bezoekers voor wie ze optraden. Ons doel met het optreden was: een ‘warming up’ voor de markt, een informele netwerkbijeenkomst waarin iedereen zelf actief moest zijn. Die opzet is geslaagd, in een geanimeerde stemming gingen de deelnemers aan de slag. Een soepele samenwerking gaf mij als organisator van de markt een ontspannen gevoel. De rollen waren duidelijk, alles was goed afgesproken en op het moment suprême kon ik dan ook met een gerust hart de performance ondergaan!
Arghje de Sitter, Dieben & Meyer communicatie, In opdracht van de gemeente Arnhem


Geld. Natuur&Milieufederatie

Een debat met Johan Koeleman, alias Butler Fons van de Water is een feest. Vanaf de ontvangst van de deelnemers tot het einde van het programma zorgt Johan met zijn typetje voor een goede sfeer. Met zijn humor, zijn scherpe opmerkingen en kritische vragen weet hij het publiek voor zich te winnen. Een evenement met Johan is genieten, voor opdrachtgever en gasten.
Christine Wevers, Gelderse Milieufederatie (2009)

Butler Fons (Johan Koeleman) heeft ons jubileum op onnavolgbare wijze opgevrolijkt. De combinatie van Angelique Kruger (van Omroep Gelderland) voor het serieuzere interviewen en Butler Fons voor de vrolijke noot heeft geresulteerd in een flitsende, vrolijke, maar toch ook serieuze bijeenkomst. Dit duo is zeker een aanrader.
Volkert Vintges
Directeur
Gelderse Natuur en Milieufederatie
Zeeuwse Milieufederatie

Ik kijk met een goed gevoel terug op het debat klimaatneutraal Bouwen en Wonen in Middelburg op 18 november 2009. Ik heb al van verschillende kanten complimenten gekregen. Zeker ook over jouw ludieke en energieke bijdrage als waarzegster Wilhelmina Weetjewel! Anders was het debat toch al snel saai en suffig. Dus klasse!
Melissa Ernst
Zeeuwse Milieufederatie
Beleidsadviseur Duurzame Landbouw, Plattelandsvernieuwing en Energie

www.zmf.nl (2009)


CCUVN

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland kijkt terug op een gezellige dag in een bijzondere omgeving en met een geweldig ontvangst. Johan Koeleman, annex butler, heeft van onze dag een feestelijk dag gemaakt. Johan nogmaals dank voor je bijdrage aan deze dag en we zullen je aanbevelen bij anderen! (april 2009)
Tineke Markus
Directeur CCUVN

www.crohn-colitis.nl


ROC Nijmegen

"Hoe verhoud je je als financiële professional tot je niet financieel onderlegde klanten in de organisatie, vaak ook nog hoger in de hiërarchie? Hoe zet je communicatie in om gezamenlijk de doelen van de organisatie na te streven zonder 'lastigheidjes' in de onderlinge verhoudingen hiertussen te laten komen? Dankzij Greet en Johan hebben we daarvoor weer meer bagage. Bedankt voor een inspirerende middag die naast nuttig ook erg leuk was. Nogmaals dank. Het hele team heeft het gewaardeerd.”

Groeten,
Mw. Drs. Loes Broekhof, Directie Control, ROC NijmegenRijk van Nijmegen

10-jarig bestaan van IW Rijk van Nijmegen
Een feest wilden wij ervan maken.

(…) Wij kozen voor entertainment van Plankenkeet, waarbij Butler Fons ons veel uit handen heeft genomen zodat wij optimaal konden genieten van ons feest.
(..)Samen met pianist en acteurs van zijn theaterbureau Plankenkeet toonde Butler Fons zijn betrokkenheid bij Inner Wheel.
De acteurs waren zeer bedreven in het improviseren. De bedoeling van de butler om alle aanwezigen op een informele manier bij het feest te betrekken is volledig geslaagd.
mei 2009
Trees van der Kley
IW Rijk van NijmegenSensoor

Themadag Sensoor Gelderland-Zuid; De ideale vrijwilliger! Deze jaarlijks terugkerende themadag was voor de vrijwillige medewerkers en stafleden van Sensoor Gelderland Zuid, van A tot Z, een geweldig inspirerende dag! (..)Johan Koeleman van theaterbedrijf Plankenkeet heeft samen met een kleine groep experts deze dag op een uitstekende wijze voorbereid en begeleid. Gaandeweg de ochtend werd iedereen gegrepen door het vakmanschap, de humor en het analyserend vermogen van de butler.  Na de middagpauze introduceerde de butler Greet Vos die zich inleefde in verschillende nieuwe vrijwilligers en zichzelf presenteerde aan de selectiecommissie. Actrice Greet wist met haar ongekende improvisatietalent in een mum van tijd een bluesimpressie ten gehore te brengen Het prachtige pianospel van Geert maakte deze onvergetelijke middag compleet. (…) Chapeau!!  
Namens de vrijwillige medewerkers en stafleden Sensoor Gelderland Zuid
Marjo Heuts, Trainer
oktober 2008Huisartsenpost Oude IJssel

Op donderdag 11 juni 2009 was Johan Koeleman in de persoon van butler Fons de gastheer en animator tijdens de uitreiking van het HKZ-certificaat aan onze huisartsenpost.
Butler Fons ontving de ongeveer 80 gasten op een bijzondere wijze en tijdens het officiële gedeelte wist hij onder andere door middel van een quiz de aandacht van de gasten vast te houden.
Met een kwinkslag hier en een kwinkslag daar maakte hij van de uitreiking een vrolijk en ontspannen geheel.
Butler Fons kan snel inschatten wat voor vlees hij in de kuip heeft en speelt hier op een uitstekende manier op in. Ook weet hij de gasten op een prettige en ontspannen wijze bij het geheel te betrekken.
Dankzij butler Fons verliep deze “officiële” uitreiking in een vrolijke en ongedwongen sfeer.
Rob Nieuwenhuis, directeur huisartsenpost Oude IJssel in Doetinchem.


De Lindenberg

Beste Lodewijk (de 14de)
Bedankt voor je bijdrage aan de slotmanifestatie van het Basispakket.
Je hebt de uitvoering naar een hoger niveau getild en ik weet dat zowel de ouders als de kinderen jouw bijdrage als “vorst” zeer hebben gewaardeerd.
Met muzikale groet,
Joop Eerden
Coördinator Kinderen van De Lindenberg, huis voor de kunsten te Nijmegen
mei 2009DBH Consultancy 4u

Beste Johan,
Bedankt voor de geweldige samenwerking tijdens de training “verstandig omgaan met agressie” in maart 2009 voor een woningcorporatie. Je hebt de cursisten zover gekregen om actief te participeren tijdens het praktijkgedeelte. Knap werk!!!! De cursisten waren laaiend enthousiast over jouw bijdrage. Wij hebben dit als zeer prettig ervaren en zien dit als een waardevolle aanvulling tijdens de training.
Hopende op een vervolgsamenwerking waarbij we jouw inbreng ook weer op prijs stellen.
Hartelijke groet, 
Jolanda de Boer-Holtman, DBH Consultancy 4u
www.dbhconsultancy4u.nlVolksbel. Wijk bij Duurstede

“Butler Fons heeft in mijn beleving precies de juiste snaar geraakt. Hij had snel aansluiting met het zeer diverse publiek en liet ons om onszelf lachen, nam ons mee naar een sfeer waarin we onszelf durfden geven. Een sfeer waarin mensen luchtig durfden dromen. En voor elkaar applaudisseren, omdat alle dromen waardevol waren en er mochten zijn. Knap hoor!”
Gerrit Nellestein, directeur Volksbelang Wijk bij Duurstede
http://www.volksbelangwbd.nl/Eva Wiltingh bv

Ik heb jarenlang met Johan samengewerkt. Ik zie hem als een trainersacteur die zeer authentiek en concreet is in het geven van feedback. Als collega voelt hij in de samenwerking precies aan wat er op dat moment nodig is Dat maakt hem tot iemand met wie het een plezier is samen te werken.
Eva Wiltingh, voormalig directeur van Eva Wiltingh bv Centrum voor Academisch Leiderschap, (1997 t/m 2009)

Hallo Johan,
Ik wil jou nog nadrukkelijk bedanken voor jouw bedrage aan het afscheid van Eva,
Ik heb erg genoten van jouw entertainment en vind het heel knap zoals je hier invulling aan gaf.
Ik ben je dankbaar en ik vind het heel mooi om jou zo in die rol te hebben mogen meemaken.
Met hartelijke groet,
Evelyne Kippersluis, directeur van Eva Wiltingh bv Centrum voor Academisch LeiderschapRotary club Nijmegen Zuid

Een workshop theater
Het was echt super, hoor. We hebben enorm genoten. Johan weet de mensen feilloos op de juiste toon aan te spreken en geeft op het goede moment aanwijzingen zonder daarbij de humor uit het oog te verliezen.
Renée Pheiffer-Hekman
r.pheiffer@ltc.nl
Voorzitter Rotaryclub Nijmegen Zuid District 1550
maart 2009Gemeente Nijmegen

In vijf weken tijd zes bijeenkomsten houden van een hele dag voor in totaal 170 leidinggevenden over het HRM-beleid van de Directies van de Gemeente Nijmegen voor de komende jaren.
(…)Gelukkig waren we zo slim om Fons van de Water van F.F. van de Water Butler uitzendorganisatie in te huren "om u welkom te heten en u op uw gemak te stellen".
(…) Onze angst dat het allemaal té lollig zou worden bleek totaal ongegrond: Fons had zich inhoudelijk goed op de materie ingelezen en wist uitstekend de inhoudelijke verbinding te leggen tussen de verschillende programma-onderdelen.
En daarbij had hij - als buitenstaander - ook nog het vermogen om enkele van onze sprekers fijntjes te herinneren aan de maximale duur van hun bijdrage.
Nico de Milliano, strategisch organisatieadviseur P&O van de Gemeente Nijmegen 2007


Ministerie van LN&V

De daadwerkelijke overgang van het oude cellenkantoor naar onze nieuwe flexibele huisvesting was voor onze medewerkers een spannend moment. Een moment dat we tot een inhuis-evenement konden maken dank zij Johan Koeleman in zijn rol van Fons van de Water, onze butler. Een persoonlijke ontvangst van een ieder. Een prikkelende introductie van het huisvestingconcept aan de hand van de veronderstelde beren op de weg. Het aan de tand voelen van medewerkers over de acceptatie van het concept. Een strakke regie op onze introductieochtend. Allemaal aspecten die er voor zorgden dat deze eerste ochtend in de nieuwe huisvesting niet ongemerkt voorbij ging. Even iets heel anders en onverwachts, wat de mensen een goed gevoel gaf. Ze kregen er zin in. Goed werk, Fons.
Dhr. André Westerhuis
Adviseur Project Renovatie-Anders werken
Directie informatiebeleid en Facilitaire Zaken
a.westerhuis@minlnv.nl
http://www.minlnv.nl/ 2008


Rabobank

Op de Dag van de Vrijwilliger (november 2011) samengewerkt met Theaterbedrijf De Plankenkeet. Wat een professionele en enthousiaste mensen! Vooral erg genoten van de butler, die het programma vloeiend aan elkaar praatte en er met zijn opmerkingen een ludiek programma van maakte. Ook de improvisaties van de acteurs waren geweldig! Chapeau.
Jolette Slagter, coöperatieadviseur
Rabobank Rijk van Nijmegen
Communicatie & Coöperatie


Impactrim Consult

Al vele jaren coach ik mannen en vrouwen in diverse functies en maak ik gebruik van acteurs. Deze keer met Johan was het anders. Door zijn enthousiaste rolzetting maar vooral ook door zijn vermogen gevoelens perfect te kunnen teruggeven, was de sessie bijzonder effectief. Daarnaast was het buitengewoon plezierig met Johan op deze wijze te werken. Ik ga hem zeker vaker vragen.
Tonny van Driel
Impactrim Consult B.V. 2008Stichting Zet

Onze vragen waren:
1. Hoe kun je een studiemiddag met als thema ‘Over samenwerking gesproken.. Over huisvesting en begeleiding van ‘minder-aaibare’ groepen’ goed vormgeven?
2. En hoe kun je deelnemers naar huis laten gaan die gemotiveerd aan de slag gaan in hun werk voor deze doelgroepen? Om die vragen te beantwoorden hebben wij De Plankenkeet ingehuurd. Om deelnemers in actie te krijgen, na te laten denken en te inspireren tot een andere werkwijze.
Dat is prima gelukt. Wij hebben niet alleen veel gelachen maar ook geen moment onderuitgezakt gezeten. Butler Fons als gespreksleider en het uit-het-leven-gegrepen spel door de acteurs (..)daagden de deelnemers uit hun betrokkenheid te tonen. (…) ‘Het was hartstikke goed vanmiddag en leuk!’ was een veelgehoord commentaar bij vertrek.
Karin Plantinga
Stichting Zet, CMO voor wonen, welzijn en zorg
www.zet-brabant.nl 2008Arjen & Jaap

Vondst Fons!
Op zondag 12 oktober 2008 vierden wij onze 60e verjaardagen met een groots feest. Omdat het een feest van ons beiden was hebben we te maken met verschillende achterbannen (..) Kortom een zeer gemêleerd publiek!
(..) Er was een open podium, waar een variëteit aan bijdragen geleverd werd! Dit was de situatie waarin butler Fons de juiste toon wist te treffen en een sfeer neerzette die het gehele publiek het gevoel van een ‘extended family’ gaf. De mensen kwamen over de rode loper de kerk binnen en werden door butler Fons koninklijk ontvangen. (…) Butler Fons liet door zijn voortreffelijke regie zowel het publiek als de performers goed tot hun recht liet komen.
(..) Een zeer geslaagde middag, niet op de laatste plaats dankzij de inzet van butler Fons. Een bijzondere en geslaagde vondst als warming up voor ons spetterende avondfeest!
Arjen & Jaap
OldenzaalADF Stichting

De ADF stichting, de patiëntenvereniging voor mensen met angst- en dwangklachten, vierde 10 oktober 2008 haar veertig jarig jubileum.
Het symposium was geweldig en we hebben heel veel complimenten en enthousiaste reacties gehad op de combinatie humor en serieuze zaken.
De manier waarop jullie alles hebben gedaan; de muziek, het inleven in de problematiek, de integere manier om op humoristische wijze te zaal erin te betrekken en aan het eind de slotzang was helemaal top. Ik heb er van genoten
Bedank namens mij alsjeblieft jouw collega's en maak ze mijn welgemeende complimenten over.
Josine van Hamersveld
Directeur ADF StichtingVerstand van Zand

In 2008 vond voor de vijfde keer het evenement Verstand van Zand plaats. Deze jaarlijkse zandsculpturenwedstrijd, waarbij door amateur teams wordt gestreden voor hun eigen gekozen goede doel, wordt georganiseerd op initiatief van Dekker Van de Kamp. Sinds enkele jaren is Johan Koeleman bij ons evenement betrokken. In 2008 was het thema ‘Bruggen Bouwen’ en Johan heeft hiervoor het personage ‘Bruggenbouwer Leonardo di Maloti’ tot leven gebracht. Door Leonardo di Maloti werden gedurende de wedstrijddagen figuurlijke bruggen gebouwd tussen bezoekers en deelnemers van ons evenement. Johan deed dit geweldig! De reacties waren overweldigend en iedereen liet zich door hem meevoeren. Samen met zijn assistent ‘Kodak Fuji Agfa met zijn Nicon”’ (Hans van der Maarel) legde hij de ‘gebouwde bruggen’ vast op camera waarna deze plaatjes aan de betreffende personen werden uitgedeeld. We zijn Johan en Hans dan ook zeer dankbaar voor dit idee en de uitvoering ervan.
Marieke Sanders, Directiesecretaresse
www.verstandvanzand.nl www.dekkervandekamp.nlAxima Services

Johan, hartelijk dank voor de prettige samenwerking in de voorbereiding en tijdens onze personeelsbijeenkomst. Als Butler Fons wist je deze dag in je rol als dagvoorzitter op een voor iedereen onderhoudende manier en met de nodige humor tot een plezierige dag te maken. Dit terwijl de onderwerpen die aan de orde kwamen toch de nodige serieuze aandacht vroegen. Fons wist samen met de acteurs “Harry” en “Greet” prima de weegschaal in evenwicht te houden tussen in- en ontspanning.
Anneke van Dijk
Manager HR
Axima Services BV
http://www.aximaservices.com/nl/asp/axima0.aspHogeschool Rotterdam

Johan heeft op geweldige wijze invulling gegeven aan de diplomering van de studenten aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een geestige performance die aansloeg bij alle lagen van het publiek. Ondanks de overvolle opkomst, toch het publiek weten mee te trekken in een actieve en gemakkelijke houding. Een mooie afsluiting voor de studenten.
De improvisaties van Johan en zijn team had een impact die op bepaalde momenten zijn weerga niet kende; de toeschouwers gaven enthousiast respons en gaven – ook nadien – aan dat ze erg genoten hadden van ‘de plankenkeet’.
Ferdy van Lotten
Docent SPH
Instituut Sociale Opleidingen
Hogeschool Rotterdam juli 2008Servaes en Jacqueline

In de echt verbonden!
Wij vonden het helemaal te gek. Zo was het precies zoals we wilden. We kregen alleen maar positieve reacties. Wat we vooral hoorden was dat het zo leuk was dat iedereen er bij werd betrokken. Heel wat anders dan zo'n steriele huwelijksinzegening in de kerk of stadhuis.
(..) Jij hebt er voor gezorgd dat onze huwelijksceremonie persoonlijk was. (..) Wij denken nog steeds terug aan onze bruiloft als een geweldig en bijzonder uniek feest, waarvan iedereen heeft genoten.
Servaes en Jacqueline (Arnhem)
28 augustus 2008Timeos

Op 27 mei en 9 juni 2008 zijn door de pensioenkoepels VB, OPF en UB 2 bijeenkomsten verzorgd waarbij het onderwerp “ Compliance” centraal stond. Het voldoen aan wet en regelgeving en integriteit waren daarbij belangrijke thema’s. (..) De Plankenkeet heeft op deze bijeenkomsten een uitstekende bijdrage geleverd. In het plenaire deel werd op improviserende wijze een muzikale bijdrage geleverd over het lief en leed van compliance.
In de workshop “ Compliance in de praktijk” hebben de acteurs Johan Koeleman en Greet Vos op een prima wijze invulling gegeven aan de casuïstiek. We kijken terug op een prettige samenwerking met Johan. Naast het plezier wat we in de voorbereiding al hebben gehad is Johan iemand die goed kan organiseren en zijn afspraken keurig nakomt.
In de toekomst zullen we zeker weer gebruik maken van de diensten van de firma Plankenkeet.
Paul van Leeuwen (Voorzitter van de stuurgroep Compliance en algemeen directeur van de Timeos)
Eddy van Bruggen (riskmanager Timeos en inleider workshop)Randstad Transport

Eind januari 2008 heeft Randstad Transport Johan Koeleman van Plankenkeet ingehuurd om te zorgen voor de nodige ontspanning tijdens de ledenvergadering van TLN, regio Zuid West. Mede dankzij hem is het een zeer geslaagde avond geworden! Op fabuleuze, humoristische maar ook serieuze wijze werd de avond aan elkaar gepraat. Hilarisch was de vertolking van het functioneringsgesprek. Alle vooroordelen kwamen aan bod en dat zonder de realiteit uit het oog te verliezen. De reacties uit de zaal waren unaniem: fantastisch goed!
Ik kon niet anders dan met respect naar Johan kijken en luisteren. Uit ervaring weet ik dat de transportwereld eigen uitdrukkingen gebruikt. Dit taalgebruik gebruikte hij feilloos met als gevolg dat alle genodigden uit de branche zich prima konden inleven in het verhaal. Het is bijzonder dat iemand die zich niet in die branche begeeft, zich de taal en gebruiken zo snel eigen weet te maken.
Willem de Vries, directeur Randstad Transport


VBI

Op 14 dec. 2007 tijdens onze VBI OR'n dag is Fons van de Water naast butler ook onze dagvoorzitter geweest.
Op een bijzondere wijze heeft hij het ijs gebroken en alle deelnemers inclusief bestuurders en directie op een zeer creatieve manier op hun gemak gesteld. Opmerkelijk was dat hij iedereen de juiste aandacht gaf en op een zeer ludieke wijze de groepen motiveerde te komen tot onze dagdoelstellingen. Naast het vakmanschap als butler weet Johan op een subtiele en grappige wijze serieuze ongenoegens over medezeggenschap samen met de directie bespreekbaar te maken. Zijn kennis en ervaring op het gebied van medezeggenschap weet hij op een ongekende manier te vertalen. We kijken terug op een zeer geslaagde dag!
De OR'n van VBI
Martin Koppenhol
Hoofd Communicatie & Public RelationsKalorama

Plankenkeet wist op een humoristische en soms indringende wijze het onderwerp (Probleemgedrag bij dementie in het verpleeghuis) neer te zetten en kleur te geven aan het symposium. De bijdrage van de butler Fons van de Water werd zeer gewaardeerd en gaf wat lucht aan het onderwerp. Ook de sprekers deden actief aan de vragen van de butler mee. De actrice wist een prachtig en indringend blues lied te zingen aan de hand van steekwoorden die vanuit het publiek werden aangereikt. Het met humor bespreekbaar maken van een onderwerp zette de deelnemers van het symposium aan tot discussie.
Sytse Zuidema, verpleeghuisarts Kalorama
www.kalorama.nl februari 2008Capgemini

Het team van het account onderwijs van Capgemini heeft de heer Koeleman gevraagd om op te treden als butler tijdens de presentatie van het ondernemingsplan voor de komende jaren. (…) Fons van de Water, de butler verzorgde de gespreksleiding op zeer ludieke en onderhoudende wijze. Er werd veel gelachen en mensen kregen veel energie, wat regelmatig leidde tot “persoonlijke hoogtepunten(..) Fons de butler creëerde humorvolle situaties en stelde mensen daarmee op hun gemak. Opvallend ten slotte was dat hij ter plekke professioneel kon improviseren op momenten dat programma en werkelijkheid even niet helemaal overeenkwamen. Zo hield hij mede de vaart er in en ervoer het publiek een presentatie die volledig in balans was. Dank daarvoor! Capgemini Nederland B.V.
drs Peter N. Wouters MCM
Manager Vakgroep Onderwijs 2008IBT-Centrum Elst

Integraal Beroepsvaardigheids Trainingscentrum te Elst voor de drie partners te weten:
Politie Gelderland Zuid, Politie Gelderland Midden en de Koninklijke Marechaussee.
Wij zijn met Theaterbedrijf de Plankenkeet in zee gegaan om praktijkgerichte trainingen/casussen te oefenen met collega's vanuit de basispolitiezorg en met de specialistische diensten. Dit vanwege onze ervaring met dit bureau waarbij het realistische en het invoelende vermogen van de acteurs richting collega's ons vooral aansprak. Enkele reacties van deelnemers:
"Toch weer een nieuwe (veranderde) aanpak geleerd, die mij nog niet bekend was."
"Acteurs leven zich realistisch in in hun rol, waarbij het leereffect maximaal wordt nagestreefd"
"Prima reflectie momenten voor de verbalisanten/cursisten"
"Wat ik vandaag heb geleerd is: Beter luisteren naar partijen en doorvragen"
Henk van Wijk
voormalig Projectleider IBT ElstUMC St. Radboud

Wij hebben de Plankenkeet benaderd om een veranderingstraject binnen de afdeling Heelkunde ‘af te trappen’. Dit heeft Johan Koeleman op een fantastische manier gedaan. Vanaf het begin heel erg betrokken, alles goed afstemmend en meedenkend met de klant.
Wij vonden het erg knap hoe hij de bijeenkomsten van 2 uur voor een groep van ca. 70 mensen begeleidde. Hij zorgde dat de opbouw van de bijeenkomsten goed was, voelde de stemming van het publiek goed aan. (…) er werd veel over de bijeenkomst nagepraat.
Het doel dat wij hadden als opdrachtgever, om het onderwerp klantgerichtheid op een ludieke, maar toch indringende manier onder de aandacht van onze medewerkers te brengen is 100% geslaagd. Wij schakelen hem graag nog een keer in, als een dergelijk project zich nog een keer voordoet.
www.umcn.nl


Huisartsengroep Milbergen

Workshop Communicatie
De training was bedoeld om de al goede samenwerking binnen Huisartsengroep Milbergen verder te verdiepen en versterken. Als thema's werden hiertoe het geven van complimenten en feedback gekozen. Alle deelnemers vonden de drie uur durende workshop goed in elkaar stak en dat trainers Johan en Greet een bijzonder professionele indruk maakten. Een aantal collega's had meer met het geven van feedback willen oefenen, 'het had een uur langer mogen duren'. Een aantal deed de workshop erg aan de huisartsenopleiding terugdenken. Dit maakte de middag misschien niet vernieuwend, maar wel verfrissend en inspirerend.
Wordt vervolgd!
Arno Krijgsman (huisarts Ooij) april 2011


NHG

Geachte Heer Koeleman en mevrouw Vos,
Graag wil ik u bedanken voor de bijdrage die u heeft geleverd aan het welslagen van het NHG-Congres 2010 "Hink,Stap,Sprong". Wij kijken terug op een goed congres. Mede dankzij uw bijdrage, kon een inhoudelijk aansprekend programma worden gerealiseerd. We hebben veel positieve reacties van deelnemende collega?s mogen ontvangen. Wij danken u voor uw bijdrage. Namens de congrescommissie 2010
A.E. Timmermans, huisarts
Bestuursvoorzitter NHG